Pressklipp om Vier Brillen

"Den tanken får mig att associera vidare till Vier Brillen och deras låt 'Den svenska folkmusikens själ'. Låtens huvudperson ger sig ut på den svenska landsbygden för att hitta just den svenska folkmusikens själ. Han letar överallt men det enda han hittar är Åsa Jinder och väldigt mycket dansband. Sensmoralen i låten är att Christer Sjögren borde bli riksspelman. Det är en märklig och ganska absurd tanke." 
          Västgötaspelmannen 2020-01-22

"Den hemliga föreställningen visade sig vara ett kärt återseende med de fem herrarna i Vier Brillen. Med sina underfundiga texter bjöd Hisingens nationalorkester på en dryg timmes charmant musikunderhållning." 
          Alekuriren 2019-03-01

"Redan på första spåret så var jag såld och kunde inte sluta lyssna. Vilken underbar platta!
    Fullkomligt lysande med underfundiga texter som speglar dagens samhälle i kombination med fina melodier. Sen göteborgsk humor ovan på det, vad mer kan man begära?
    Kanske att någon säger att detta är väl inte visa! Då säger jag: Jo, det är det visst! Precis som Povel Ramel, Owe Thörnqvist och Hasse å Tage är visa.
    Mysiga rytmer, bra musiker och fin sång i en fin mix av finstämt och glättigt. Ibland får man en förnimmelse av Nationalteatern. Bara de ni!
    Jag säger som man gör i Norge: Löp och köp!!"
 
          Tidningen Visor 2017-11-14, recension av skivan "Skaffa keps och odla skägg"

"Vier Brillen kom till Grästorp och gjorde total succé i kulturhuset. Svängiga visor för glada människor lyder deras egen beskrivning på musiken. Men framför allt handlar det om textskriveri i mästarklass.
    Med nästan lite Povel Ramelsk framtoning fick de publiken på ett strålande humör men ibland också sucka uppgivet eller igenkännande av träffsäkra beskrivningar av verkligheten."
 
          Nya Lidköpings Tidning 2017-10-27

"Onsdag till söndag finns det något att ta del av i Socitetsparken i Varberg i sommar. 
– Programmet rymmer klassiker som Varberg Big Band, Bohemia, Chuck Berry Mania och Vier Brillen, säger Sara Berndtsson från Varbergs kommun."
 
          Hallands Nyheter 2017-05-17

"Den fem man starka gruppen bjöd på en rad humoristiska och spetsfundiga låtar med oväntade poänger i ett härligt tempo i bästa Povel Ramels eller Hasse & Tages anda. Bland dem exempelvis 'Tio timmar i Ullared', 'Grabbar som vabbar' och 'Skaffa keps och odla skägg'. De träffsäkra sångnumren har komponerats av gruppens ledare, pianist och sångare Olle Huldén. De duktiga och roliga musikanterna hyllades med stående ovationer och publiken var överens om att de fått vara med om ett mycket lyckat visarrangemang."
          Markbladet 2016-10-05

"Vier Brillen bjöd på svängiga rytmer och en blåssektion med ös och framför allt texter att skratta åt. Allt inramat av saxofonisten och GP-profilen Kristian Wedel som lyfte mellansnacket till oanade höjder."
          Alingsås Tidning 2016-09-13

"Göteborgarna Vier Brillen, den gulklädda gruppen i glasögon, avrundade årets Nordisk visfest i Hangö. Med alla roliga sånger och den svängiga musiken med saxofoner och trumpet roade de vispubliken som hade samlats i Kulturmagasinet Victor."
          Hufvudstadsbladet 2016-06-27

"Det är inte många här i svenskfinland som upplevt de gulklädda göteborgarna Vier Brillen på scen. Ett fåtal kanske har hört någon av deras låtar. Nu kommer de till Nordisk Visfest i Hangö i sommar. Ett bra val av visarrangörerna som vet att publiken kommer till Kulturmagasinet Victor för att ha roligt."
          Radio Vega, Finland

"Det är underhållning på hög nivå när Vier Brillen äntrar caféet på Vingen under en regnig lördagskväll.
– Dom är fantastiska, säger Ove Rydgren som tillsammans med hustrun Lena kommit för att lyssna till Vier Brillen. Jag har sett dem tidigare i Kungälv.
– Vilka ordvitsare, tycker Kirsi Ursin Berg som njöt av musiken tillsammans med maken Öystein."

          Torslanda-tidningen 2015-12-09

"Det rådde en gemytlig stämning runt borden och jubileumskvällen avrundades på bästa tänkbara sätt med sång och musik av Vier Brillen."
          Ale-kuriren 2015-09-25

"Vier Brillen lyfter smilbanden i vintertristessen"
          Nya Lidköpings Tidning 2014-01-20

"– Fantastiskt bra, konstaterade Kent Carlsson från Teaterföreningen i Ale som först hälsade välkommen och sedan hade nöjet att tacka den gulklädda kvartetten från Hisingen. Vier Brillen bjöd på flera träffsäkra sångnummer. Bland dem 'Tio timmar i Ullared' och 'Vi ska alla dö en gång'. Dessutom är det imponerande att vid elva tillfällen kunna få till ett rim på den gamle tennisspelaren John McEnroe…"
          Alekuriren 2013-11-27, efter konsert på Ale Gymnasium i Nödinge

"Vier Brillen från Göteborg återkommer också från tidigare år.
– De är duktiga, roliga och publiken älskar dem, säger Stefan Sandström."

          Ulricehamns Tidning 2013-07-04, inför Fänneslunda Visfestival

"Visgruppen Vier Brillen besökte Kulturum i lördags och roade en entusiastisk publik under en timme med svängiga, roliga och tänkvärda visor i ett härligt tempo.
... bjöd på en hel rad humoristiska och spetsfundiga låtar med oväntade poänger."

          Partille Tidning 2012-02-02

"Alla som klarar att öronsköljas med krystande tvåordsrim på McEnroe eller piano inser att låtskrivaren/pianisten/leadsångaren Olle Huldén sannolikt är Sveriges roligaste ekonom.
... med 'Tio timmar i Ullared' som höjdpunkt."

          Hallandsposten 2011-05-04, recension av skivan "Vi ska alla dö en gång" (betyg: 4 av 5 möjliga)

"... och därefter underhöll gruppen Vier Brillen, som lockade fram många glada leenden och skratt med sin jazziga vispop och underfundiga texter".
          Borås Tidning 2011-10-24

"Fredagens huvudnummer var CajsaStina Åkerström. Under en knapp timme sjöng hon visor av bland andra Evert Taube och Ruben Nilsson, samt lite egna låtar. Därefter tog gruppen Vier Brillen över, med fartfylld musik och roliga texter ...

Var det någon eller några som stack ut?
– Ingen nämnd ingen glömd, men var det några som stack ut lite var det Vier Brillen, gladmusik med humor, säger Stefan."

          Ulricehamns Tidning 2011-07-05, recension av Fänneslunda Visfestival

"Humoristiska. Göteborgsbandet Vier Brillen gjorde en fartfylld spelning, och lockade många till skratt med sina fyndiga texter med Göteborgsstuk.

Vad tycker du varit bäst under festivalen?
Jessica Gustafsson med dottern Alva, Härna:
– Gruppen Vier Brillen under fredagkvällen var bäst. Det var fart på dem och de hade roliga texter."

          STT Svenljunga Tranemo Tidning 2011-07-07, artikel om Fänneslunda Visfestival

"Måste man synas i tv för att få karamelodiktstipendiet? Synd, för detta hade salig baron Povel garanterat gillat."
          Hallands Nyheter 2007-06-15, recension av skivan "Norsk torsk, baby"

"Smittande gladmusik med mersmak och texter att ta till sig."
          Göteborgs-Posten 2007-05-09, recension av skivan "Norsk torsk, baby".

"De körde en oefterhärmelig musikstil. Vilka låtar, vilken glädje och framför allt: Vilka texter!"
          Ukulelebladet januari 2009

"Precis som det finns 'feel-good-filmer' så finns det kvällar man lätt mår bra av. Torsdagen med Vier Brillen var en sådan."
          Alingsås Tidning 2010-02-08

"Slutligen ett personligt tips – missa inte Vier Brillen på lördag 7 augusti. Den gulklädda jazziga vispopkvartetten som uppstod i studentorkestern Tongångarne kommer även i år att locka till skratt med låtar som 'Tio timmar i Ullared' och 'Alf Hambes toalett'."
          Hallands Nyheter 2010-06-09

"... levererade mycket god underhållning för de närmare 250 åhörarna. Roliga låttexter i kombination med bra mellansnack gjorde detta till en minnesvärd kväll."
          Alingsåskuriren 2007-07-19

"Bandet Vier Brillen kommer också tillbaka för en timmes egenkomponerad, smittande glad musik."
          Lerums Tidning 2009-01-22

"Jazz blandas friskt med festlig schlager och stundtals svänger det rejält om bandet..." "Vier Brillen följer och går vidare i en göteborgsk musikhumoristisk tradition, som vi känner igen från Galenskaparna, After Shave, Bröderna Brothers med flera. Gruppen driver med typiska göteborgska företeelser, stockholmare och annat, det är underhållande, smått galet och festligt musikaliskt."
          Göteborgs-Posten 1999-xx-xx, recension av skivan "Jazz på göteborgska"

"When the band started playing, however, the film came alive, with catchy music and great lyrics wonderfully taking the viewer into the lives of the garage staff. It became a really happy and uplifting film of great charm. The final sequence summed up the positive mood of the film and would cheer up any audience I believe. Very well done.”
          Guernsey Lily International Film and Video Festival 2003-10-23, juryutlåtande

"Vier Brillen - felande länk mellan jazz och visa"
          Arbetet 2000-01-18

"Komedi och musikvideo om en besynnerlig göteborgsk jazzkvartett som försöker slå igenom men har problem med att kombinera musiken och uppfinnandet med jobbet på verkstaden. Det svänger om låtar som: 'Om du får punktering på din cykel'."
          PC för alla 2002 i artikel om de tio bästa filmerna på Internet, där "Vier Brillen Blues" rankades
          som sjua

"Musiken är lättillgänglig med jazzton. Men framför allt är det humorn som är viktig."
          Göteborgs-Tidningen 2000-02-04

"...när kvartetten Vier Brillen helt överraskande dök upp i Mollösund och bjöd på en oförglömlig underhållning..." "Flaskor som musikinstrument var förbluffande."
          Stenungsunds-Posten 1996-08-21

"Vi är stora fans av bandet, förklarade Pernilla Danielsson."
          Arbetet 1998-04-21

"När det skall jazzas loss på göteborgska kan man räkna med att Vier Brillen dyker upp och showar."
          GP Sydväst 2000-02-09

"Musiken var både rolig och oväntad..."
          Provinstidningen Dalsland 1998-07-25

"Eller vad sägs om att spela på flaskor och trädgårdsslangar?"
          Nya Wermlands-Tidningen 1998-07-25

"Under namnet Vier Brillen bjöds på en timmes förstklassig underhållning med jazz och spex." "...i en imponerande och väldigt uppskattad version av 'What a wonderful world'."
          Trollhättans Tidning, 1998-07-24

"...förbipasserande som stannade till lockades snart till skratt av de fyra jazzspexarna." "Ur en bit orange trädgårsslang och några tomma glasflaskor lockar de förtrollande toner."
          Hallands Nyheter,1999-08-21